اکثرتجهیزات الکترونیکی جهت تامین انرژی مورد نیاز خود نیازمند منبع تغذیه هستند. میکروفونهای کنفرانسی نیز نیازمند مرکز کنترل ویا منبع تغذیه می باشند. اما منبع کنفرانسی با دیگر منابعی که در ذهن دارید متفاوت است این دستگاه ها بسیار پیشرفته تر هستند و علاوه بر تامین انرژی قابلیت کنترل و سفارش سازی میکروفون کنفرانس و دوربین کنفرانس هستند به همین منظور به دستگاه منبع سیستم کنفرانس نیز گفته می شود و به علت نقش بسیاری مهمی که در سالن های کنفرانس دارند هنگام خرید منبع کنفرانس حتما باید بررسی های لازم را انجام دهید.
معرفی انواع منبع کنفرانس
منبع های کنفرانسی در مدل های متفاوتی تولید شده اند : نوع اول که ساختار ساده تری دارد منبع تغذیه آنالوگ است، این دستگاه فقط قابلیت تامین انرژی میکروفون کنفرانس را دارد به همین منظور قیمت منبع کنفرانس آنالوگ پایین تر از نوع دیجیتال آن است. ما معمولا خرید منیع کنفرانس آنالوگ را برای اتاق های کنفرانس کوچک که نیازی به دوربین ندارد و تعداد افراد کمی در جلسات شرکت می کنند پیشنهاد می کنیم .
مدل دوم منبع کنفرانس دیجیتال است این دستگاه علاوه بر تامین انرژی قابلیت برنامه ریزی میکروفون های کنفرانس ، کنترل دوربین کنفرانس و همچنین ضبط جلسات را دارد قیمت منبع کنفرانس دیجیتال نسبت به مدل قبلی کمی یشتر است اما با توجه به امکانات و کیفیت بالایی که به جلسات شما می بخشد بسیار ارزش دارد. خرید منبع کنفرانس دیجیتال را ما به شرکت ها و سازمان هایی که سالن های کنفرانس بزرگ تری دارند ، به دوربین کنفرانسی مجهز هستند و نیاز به ضبط جلسات دارند پیشنهاد می کنیم.
نحوه برنامه ریزی منبع کنفرانس
به طور کلی جهت برنامه ریزی این دستگاه ها می توانید از دو روش دستی و نرم افزاری استفاده کنید. منبع های کنفرانسی بین 70 الی 200 میکروفون را می توانند کنترل کنند و با این دستگاه می توانید حالت های متفاوت را برنامه ریزی کنید . منبع تغذیه های تولید صدرا به صورت پیشفرض دارای 6 حالت از پرکاربرد برنامه ریزی شده دارند که شامل : اجازه صحبت فقط یک میکروفن ، قطع آخرین میکروفن پس از روشن شدن میکروفون جدید، عدم محدودیت در میکروفن های اتصالی ، ایجاد محدودیت در میکروفون های اتصالی ، قطع میکروفن اول پس از روشن شدن میکروفن جدید ، اجازه صحبت به تمامی میکروفون ها به صورت پی در پی با اجازه میکروفون رئیس و دسترسی سخنرانی فقط به میکروفن رئیس این های حالت ها بسیار پرکاربرد هستند که برای این دستگاه ها تعریف شده است و همچنین می توانید حالت های جدیدی را برای منبع های کنفرانسی تعریف کنید.
منبع تغذیه کنفرانس علاوه بر میکروفون کنفرانسی قابلیت کنترل دوربین کنفرانس را دارد . همان طور که می دانید دوربین های کنفرانسی دارای قابلیت اتوترکینگ هستند و باید برای هر شخص یک پریست جدا تعریف کنید و کنترل و برنامه ریزی آن توسط مرکز کنترل انجام می شود همچنین این دستگاه قابلیت سوئیچ کردن بین میکروفون ها را نیز دارا هستند.
یک منبع تغذیه سیستم کنفرانس چه نقشی در سالن کنفرانس دارد ؟
وظیفه اصلی منبع تغذیه تامین برق است بنابراین ثبات و پایداری هنگام انتقال انرژی بسیار حائز اهمیت است ، این دستگاه باید انرژی مورد نیاز میکروفون ها را بدون هیچ گونه نویزی تامین کند زیرا نوسان و یا اختلالات در این انتقال می تواند موجب تاثیرات منفی بر روی کیفیت صدای خروجی و انتقال سیگنال های مورد نیاز بگذارد.
وظیفه دیگر این دستگاه قابلیت تامین برق چندین میکروفون به صورت همزمان است در برخی از جلسات نیاز است چندین نفر به صورت پرسش و پاسخ گفتگو کنند و نیاز است چندین میکروفن به صورت همزمان روشن باشند . به همین منظور منبع تغذیه باید توانایی تامین برق برای تعداد زیادی دستگاه را داشته باشد. پاور سانترال یا واحد مرکزی، که برای این منظور طراحی شده، این قابلیت را فراهم میکند.
ویژگی های منبع تغذیه
قابلیت پشتیبانی از فناوری PoE ، در برخی سیستمهای دیجیتال، استفاده از Power over Ethernet یا PoE رایج است که برق و داده را از طریق یک کابل شبکه ارسال میکند. این ویژگی موجب کاهش متراژ کابل ها و نصب و راهاندازی آسان تر این تجهیزات میشود.
قابلیت حفاظت در برابر نوسانات برق ، متاسفانه امروزه با افزایش قطعی برق در سراسر کشور آسیب های بسیار جدی به تجهیزات الکترونیکی وارد شده است وبا توجه به قیمت میکروفون کنفرانس و دیگر تجهیزات کنفرانسی ، منبع تغذیه باید دارای محافظ داخلی باشد تا در صورت بروز نوسانات یا مشکلات برق، به دستگاهها آسیبی وارد نشود. تا از تجهیزات گرانقیمت و حساس کنفرانس محافظت میکند.
قابلیت کنترل و مدیریت مرکزی ، از دیگر ویژگی های بسیار مهم این دستگاه است زیرا در هر سالن کنفرانس نیاز است شخصی در اتاق کنترل توانایی و دسترسی تمامی تجهیزات را داشته باشد تا به آسانی بتواند جلسات را مدیریت کند ، همچنین کنترل تنظیمات برق و توزیع این دستگاه به طور خودکار یا از طریق نرمافزار انجام می شود واین ویژگی به اپراتور امکان میدهد تا تمام دستگاههای متصل را به راحتی مدیریت و کنترل کند.
صرفهجویی در مصرف انرژی، منابع تغذیه دیجیتال معمولاً دارای حالت صرفهجویی در مصرف انرژی هستند و تنها زمانی که دستگاهها فعال هستند، برق را تامین میکنند.